Постійний моніторинг та чіткий контроль: такою є її робота, про яку без посмішки розповідати просто не може. Оксана Мазур працює змінною хіміком-технологинею на ТОВ «Шепетівкацукор» з 2017 року.
Тоді, після практики на тамтешній цукроварні, її, випускницю Смілянського технологічного фахового коледжу Національного університету харчових технологій, запросили працювати на ТОВ «Шепетівкацукор».
— Попри те, що у школі я мріяла бути лікаркою, вступила до фахового коледжу, щоб здобути професію технолога, — розповідає Оксана Мазур.
Уже на студентській лаві, пригадує вона, відчула: це саме та сфера, де вона хоче працювати, кар’єрно зростати та розвиватися. Цю думку підкріпила і на практиці на Смілянській цукроварні. Коли завод закрився, перед молодою фахівчинею питання пошуку роботи не стояло, адже її, переспективну професіоналку, запросили працювати до Шепетівки.
— Своїх перших робочих днів, як якогось виклику, я не пригадую, адже мене оточувала команда фахівців, які охоче мене підтримували та ділилися своїм досвідом, — усміхається Оксана Мазур.
У перший рік роботи, каже, важливим було вивчити всі технологічні карти та опанувати тонкощі справи. Оксана Мазур пояснює, чіткість та відповідність технології — база її роботи.
— Я контролюю усе: від моменту прийому буряка, до того, як зашивається у мішки цукор. Важливо відслідковувати показниик рівню Ph, кольору сиропу тощо. Якщо щось йде не за планом, ми одразу це коригуємо, адже всі відділи тримають один з одним контакт та співпрацюють. Це саме та командна робота, яка мене надихає, — усміхається Оксана Мазур.